Nici unul dintre cele 28 de drumuri judeţene din Bihor, însumând peste 800 kilometri, nu este blocat din cauza căderilor de zăpadă, a gheţii sau poleiului, informează Consiliul Judeţean Bihor. Potrivit acestei instituţii, pe toate aceste drumuri s-a intervenit în permanenţă după ninsorile de sâmbătă, aceste intervenţii continuând pentru a se asigura un trafic în condiţii de siguranţă.

"Având în vedere depunerile de zăpadă, în ultimele zile utilajele au intervenit atât în timpul zilei, cât şi în perioada nopţii. Potrivit informaţiilor furnizate de firmele responsabile de curăţarea drumurilor, pe teren se află 40 de maşini de deszăpezire (zona Aleşd - 8 utilaje; zona Beiuş - 8; zona Marghita -8; zona Oradea - 8; zona Tinca - 8)", arată CJ Bihor printr-un comunicat dat publicităţii luni, precizând, de asemenea, că sunt disponibile alte 8 utilaje speciale, cum ar fi autogredere şi autofreze, pregătite să intervină în caz de necesitate.

Drumurile judeţene din Bihor sunt împărţite pe sectoare, iar de operaţiunile de deszăpezire sunt responsabile mai multe firme: Carier SRL în zona Aleşd, Drumuri Bihor în zonele Oradea şi Beiuş, Săgeata Prod SRL în zona Marghita şi Crişana Pro Construct în zona Salonta-Tinca.

CJ Bihor aminteşte că are în administrare doar drumurile judeţene, şoselele naţionale fiind în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar drumurile comunale sunt gestionate de primării.