Fie că absolvenţii de gimnaziu au fost stăpâni pe cunoştinţele lor, fie camerele video şi-au atins scopul de a elimina copiatul la examene. Cert este că la niciunul din examenele din cadrul Evaluării Naţionale, susţinute până miercuri de peste 4.800 de elevi bihoreni care au terminat clasa a VIII-a, niciun şcolar n-a fost eliminat.

"Nu am avut incidente la niciuna dintre probe. Singura problemă semnalată a fost că, la câteva şcoli de la sate a fost ca la ţară: s-a întrerupt curentul pentru câteva minute, timp în care camerele video nu au funcţionat. Vom solicita Electrica un punct de vedere, să spună dacă aceste întreruperi au fost accidentale sau nu. Dar eu nu cred că au fost premeditate", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, inspectorul şcolar general Daniel Negrean.

Din cei 5.200 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, însă, mulţi au absentat. La proba de limbă şi literatură română, 372 de elevi au lipsit, la limba maternă au absentat 132 de elevi, iar la matematică 129.

Elevii vor afla notele obţinute la examene vineri, având posibilitatea să depună contestaţii în aceeaşi zi, între orele 14 şi 18. Rezultatele finale vor fi afişate pe 2 iulie. Prima repartizare computerizată a elevilor la licee va avea loc pe 14 iulie.