Inginerul Nicolae Hodişan a redevenit director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor după ce o perioadă a ocupat postul de director interimar, a anunţat miercuri instituţia, printr-un comunicat de presă.

Hodişan a participat luni la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori executivi la direcţiile judeţene pentru agricultură din ţară, fiind singurul candidat pentru postul din Bihor, şi a fost reconfirmat ca director.

Şeful DADR Bihor a devenit interimar în noiembrie 2009, după ce Curtea Constituţională a declarat ca fiind neconstituţionale ordonanţele de Guvern 37/2009 şi 105/2009, în baza cărora au fost numiţi directorii de instituţii descentralizate. Hodişan a rămas pe funcţie ca interimar deoarece fusese funcţionar public şi înainte de a fi numit director.

Nicolae Hodişan şi-a început cariera ca tehnician veterinar la dispensarul Borş. El a început să lucreze la DADR din anul 2004, ca inspector. Pe rând, a ocupat funcţiile de şef serviciu inspecţii, director coordonator adjunct şi director coordonator.