Actrița australiană Nicole Kidman (56 ani), cunoscută în lumea întreagă datorită unor roluri în filme ca „Eyes Wide Shut”, „Moulin Rouge!”, „Cold Mountain” sau „The Hours”, a primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film, aceasta fiind o distincție importantă a cinematografiei americane.

Este prima artistă din Australia care primește acest trofeu. „Este un privilegiu să faci filme”, a spus Kidman, mulțumindu-le celor care i-au dat ocazia să interpreteze roluri de femei neconvenționale, conform Digi24.ro.

„Nicole Kidman înfăţişează strălucirea şi romantismul Hollywoodului de altădată, iar fiecare interpretare a sa aduce ceva nou şi profund”, a spus preşedintele şi directorul executiv al Institutului American de Film, Bob Gazzale.

Actrița a avut o apariție strălucitoare la gala care a fost dată în cinstea ei, purtând o rochie lungă aurie.

A fost însoțită la eveniment de soțul ei, cântărețul de muzică country Keith Urban. Cei doi sunt căsătoriți din 2006 și au două fiice împreună. 

Daily Mail notează, pe de altă parte, că de la ceremonie au lipsit Connor și Bella, copiii pe care Nicole Kidman i-a adoptat în anii 90 alături de fostul ei soț, Tom Cruise. 

De-a lungul vremii, Institutul American de Film (AFI) a mai oferit premiul pentru întreaga carieră unor actori și regizori ca Meryl Streep, Robert De Niro, Denzel Washington, Martin Scorsese și Steven Spielberg.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!