Moartea lui Sergiu Nicolaescu nu a stârnit compasiune chiar pentru toată lumea. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a avut o reacţie neaşteptată când a auzit că regizorul a murit, făcându-l "securist", "lipsit de caracter", susţinând că regizorul îi datora 800.000 de euro pe drepturi de autor.

"Să îl ia mama dracului. Câtă iubire i-am purtat de-a lungul anilor, cu atât mai mult m-am convins că a fost un om lipsit de caracter. Omul ăsta îmi datora 800.000 de euro. Fiind securist, în gaşcă cu mârlanii şi mitocanii care conduc ţara, nici cei de la Finanţe nu au reacţionat. Am trimis experţi care au descoperit că are să îmi dea drepturile de autor pe 40 de ani de zile. A fost mână în mână şi cu avocaţii, m-au scos de pe genericul filmului - un film de succes, de altfel. Nu mai continui...", a declarat Covaci pentru libertatea, la auzul veştii că Nicolaescu a încetat din viaţă.

Acesta a mai precizat că îi va ataca firmele în instanţă, pentru a-şi recupela sumele datorate. "Mesajul meu este că nu mă dau bătut!", a zis artistul.

Neînţelegerile dintre cei doi erau cunoscute de mai multă vreme, acestea fiind cauzate de sume de bani neplătite pe drepturile de autor asupra muzicii dintr-un film al lui Sergiu Nicolaescu.

Regizorul s-a stins joi, la 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare.