Au început disputele în instanţele de judecată, între magistraţii care au supravegheat alegerile locale, pe de o parte, şi unităţile unde lucrează, pe de alta.

Motivul? Indemnizația de detașare, de 2% din chenzina lunară de magistrat, pentru fiecare zi petrecută ca președinți și vicepreședinți în Biroul Electoral Județean și cele locale, indemnizaţie care le-a fost tăiată după ce Înalta Curte și Parchetul General au decis că li se cuvine doar celor din Biroul Electoral Central și din cel pentru secțiile de votare din străinătate.

În Bihor, dintre cei 81 de magistraţi implicaţi în procesul electoral, deocamdată doar doi au deschis procese - procurorul militar Ciprian Man şi colegul său de la DIICOT Oradea, Vlad Bradea - ambii invocând că sunt bani care li se cuvin şi că se simt discriminaţi faţă de colegii care primesc.

Dar e doar începutul, căci acţiuni similare pregătesc şi alţi magistraţi, atât din judeţ, cât şi din ţară. Nu de alta, dar așa e în România în an electoral: mai ceva ca-n vestul sălbatic!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!