Deşi mulţi orădeni aşteaptă primăvara, iarna a revenit în Oradea. Ninsoarea a făcut ca utilajele RER Vest să iasă pe străzile municipiului încă din noaptea de luni spre marţi, de la ora 1.

Aşa cum prevede contractul cu Primăria, societatea a scos pe străzi toate cele 17 utilaje de deszăpezire, dar şi peste 150 de angajaţi.

"Utilajele au parcurs străzile din categoriile Urgenţa I, Urgenţa II şi Urgenţa III. Acum sunt pe străzile din Urgenţa IV şi, de la ora 8.30, au reluat arterele din Urgenţa 1", a declarat Florin Gontariu, directorul general tehnic-investiţii în cadrul RER Vest, marţi, pentru BIHOREANUL.

Până la ora 10, utilajele au împrăştiat 400 de tone de sare, 28 de tone de clorură de calciu şi alte 4 tone de clorură de magneziu. Deocamdată, nu a fost necesară pluguirea zăpezii de pe străzi.

Totodată, pentru curăţarea trotuarelor şi arterelor pietonale, RER Vest a mobilizat 120 de muncitori, iar utilajele disponibile au fost conduse deja de 32 de şoferi. Dacă va continua să ningă şi va fi necesar, utilajele RER vor şi plugui zăpada.