Ciclonul mediteraneean care a adus vreme rea în România a cadorisit și Oradea cu o ninsoare, încă înainte de începerea oficială a iernii.

Luni dimineață, imediat după ce elevii au ajuns în școli, iar majoritatea orădenilor la locul de muncă, orașul a fost acoperit cu un strat alb de zăpadă. Din cer cădeau fulgi mărișori, care s-au depus oriunde au ajuns.

Pe trotuare, unii orădeni au constatat că trebuie să se țină bine pe picioare, altfel riscând să cadă. Un bărbat de vârsta a treia a și ajuns pe pământ, pe trotuarul de pe strada Tudor Vladimirescu.

Zăpada a îngreunat puțin și traficul, șoferii constatând că trebuie să conducă prudent și cu viteză redusă, așa cum se face iarna.

La ora 10, ninsoarea a determinat Primăria să comande firmei RER Vest să iasă pe străzi, pentru a împrăștia materiale antiderapante. Operatorul s-a executat: a ieșit pe străzile din municipiu cu 18 utilaje. Dintre acestea, unul este pentru împrăștierea clorurii de calciu, un material antiderapant lichid, iar alte 17 pentru sare și nisip.

„În primă etapă, se intervine pe străzile din Urgența 1, adică pe principalele bulevarde și pe căile de acces spre spitale, școli și instituții, și Urgența 4, străzile de pe dealuri”, a declarat Laura Dărăban-Breb, purtătoarea de cuvânt a RER Vest.

Prognoza meteorologilor arată că și în zilele următoare în Oradea sunt șanse de ninsoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!