După ce în ultimele săptămâni temperaturile au fost atât de ridicate, încât părea că a venit primăvara, până la urmă iarna a ajuns la Oradea.

Ninsoarea a albit oraşul, iar RER a ieşit la deszăpezit încă de dimineaţă. "Iniţial au acţionat 9 utilaje de împrăştiat material antiderapant solid şi 2 utilaje de împrăştiat material antiderapant lichid, pe urgenţa I, după care s-a acţionat pe urgenţa II. În momentul de faţă se lucrează cu 16 utilaje de intervenţie", se arată într-un comunicat al Primăriei, transmis marţi după-amiază.

Străzile din Oradea, 882 la număr, au fost împărţite în patru urgenţe Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor şi ieşirilor din oraş, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu. 

"Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea", se mai arată în comunicat.

Poliţia Locală poate da, pentru nerespectarea acestor obligaţii, amenzi cuprinse între 500-2.000 lei pentru persoane fizice şi 1.500-2.500 lei pentru persoane juridice.