Un turist francez a fost amendat cu 1.000 de euro după ce a fost prins că a furat două kilograme de nisip de pe o plajă din insula italiană Sardinia. Bărbatul a pus nisipul în flacoane de plastic, pe care autorităţile le-au găsit la aeroport, când turistul voia să meargă acasă.

Nisipul alb din Sardinia este o resursă protejată, motiv pentru care este şi valoros în ochii turiştilor. „Aceste comportamente nu doar dăunează mediului înconjurător, dar compromit eforturile autorităţilor pentru un turism sustenabil”, a transmis paza de coastă din Sardinia, printr-un comunicat de presă. Anul trecut, doi soţi din Franţa au fost arestaţi, după ce poliţiştii au găsit 40 de kilograme de nisip în maşina lor.

De mai mulţi ani, Sardinia a interzis vizitatorilor să ia nisip de pe plajă şi a introdus amenzi mari, de până la 3.000 de euro, pentru cei care încalcă regula.

Localnicii au făcut şi o pagină de Facebook, „Sardinia furată şi jefuită” („Sardegna Rubata e Depredata”), prin care militează împotriva hoţilor de nisip şi scoici.