Trei turiști veniți în Bihor din Ungaria au avut parte de o peripeție pe care n-o vor uita prea curând.

În timp ce explora munții din zona Coada Lacului – Meziad pe bicicletă, unul dintre ei s-a rătăcit și, după lăsarea întunericului, și-a chemat rudele în ajutor. Biciclistul folosea o aplicație de tracking, cu hărți ale traseelor, dar fie n-a știut să o utilizeze, fie informațiile erau greșite. Cert este că turistul a ajuns într-o zonă greu accesibilă, cu arbori căzuți și n-a mai știut încotro să o ia, așa că și-a chemat familia să-l recupereze.

Rudele pe care le-a apelat l-au găsit, dar aventura lor nu s-a terminat: cei trei, împreună, n-au mai știut să ajungă pe traseul turistic, așa că au cerut sprijinul salvatorilor.

„La ora 3, salvatorii montani aflați la baza Salvamont de la Stâna de Vale au fost solicitați să intervină pentru căutarea și recuperarea persoanelor aflate în dificultate”, a declarat luni Pinter Istvan, șeful serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor.

După 3 ore și jumătate, adică în jurul orei 6.30, salvatorii și turiștii au ajuns în siguranță la locul unde aceștia din urmă erau cazați.

Acesta a fost al doilea sfârșit de săptămână consecutiv în care Salvamont Bihor este chemat să intervină noaptea pentru salvarea unor turiști rătăciți în munți. Weekendul trecut, un alt turist din Ungaria a căzut lângă cascada Săritoarea Bohodei de pe Valea Aleului, iar misiunea salvamontiștilor pentru recuperarea și evacuarea lui a durat 8 ore.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!