Londra a avut o noapte îngrozitoare. Şapte persoane au murit şi alte 48 au fost rănite în urma unor incidente catalogate drept teroriste. O camionetă a intrat în trecători pe London Bridge, iar trei bărbaţi au înjunghiat oameni pe străzi şi în baruri. "Asta e pentru Allah", au strigat atacatorii.

Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Bridge, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, scrie news.ro.

Cel puţin 20 de răniţi în incidentul de la London Bridge au fost transportaţi la şase spitale, a anunţat, duminică dimineaţă, un reprezentant al Serviciului de ambulanţă londonez. De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

La volan s-ar fi aflat un bărbat, iar maşina mergea cu peste 80 de kilometri la oră. După ce camioneta a lovit 15-20 de oameni, din vehicul s-ar fi dat jos trei bărbaţi, care au început să înjunghie oameni. BBC scrie că ei ar fi strigat "Asta este pentru Allah". 

La scurt timp după, în apropiere, într-un bar din Borough Market, a avut loc şi un al doilea incident. Trei atacatori au înjunghiat oameni din bar, iar apoi au ieşit pe stradă şi au început să atace cu cuţitul trecătorii. O altă înjunghiere a avut loc apoi la Vauxhall.

Deocamdată, nu se ştie dacă cei trei atacatori sunt sau nu aceiaşi. În schimb, Poliţia metropolitană a anunţat că trei bărbaţi suspecţi implicaţi în aceste atacuri au fost împuşcaţi mortal.