Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment care se desfăşura anual în universităţile şi institutele de cercetare de pe continent, s-a adaptat pandemiei şi se va desfăşura online.

Curioşii vor putea vedea pe internet experimentele făcute de oamenii de ştiinţă. Mai precis, pe pagina de Facebook a proiectului şi pe site-ul noapteacercetatorilor.eu, unde vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 17, se va da startul demonstraţiilor ştiinţifice.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, 35 de universităţi şi institute de cercetare din România s-au înscris în agenda evenimentului. Printre participanţi se numără şi Universitatea din Oradea, care promite să prezinte cum se pot scana peşteri, materiale de construcţii inovative sau roboţi.

Întreaga agendă a evenimentului este disponibilă pe site-ul Nopţii Cercetătorilor Europeni.

Menit să promoveze ştiinţa printre oamenii de rând, proiectul se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și este organizat în fiecare an începând din 2005. Până acum, a atras peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.