Un eveniment european va fi marcat și la Oradea. Pe 30 septembrie, între orele 17 și 22, Universitatea din Oradea va organiza Noaptea Cercetătorilor 2022, ocazie cu care publicul larg va avea ocazia să afle cu ce se ocupă oamenii de știință din facultățile locale.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022, cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare, de anvergură națională, își deschide porțile pentru toate mințile curioase și pasionații de știință. În acest cadru, Universitatea din Oradea propune publicului larg o mare varietate de activități științifice și educative. Curiozitatea există în fiecare dintre noi, iar câtă vreme vor exista întrebări, știința va continua să ofere răspunsuri”, a transmis Universitatea din Oradea, printr-un comunicat de presă.

Programul evenimentelor nu a fost făcut public, dar e de așteptat ca, la fel ca la edițiile anterioare, orădenii să poată vedea roboți creați de inginerii Universității, experimente de fizică și chimie, aparatura folosită de studenți de la Construcții și Arhitectură și multe altele.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 este un eveniment dedicat inovației, prin care știința va deveni accesibilă tuturor, iar tinerii pot să ia parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, expoziții, prezentări, jocuri și concursuri, experimente în care publicul este implicat activ”, au mai transmis organizatorii.

Cu același prilej, la Muzeul Țării Crișurilor, partener al UO în organizarea acestui eveniment, expozițiile vor putea fi vizitate gratuit, în ziua de 30 septembrie, între orele 15 și 17.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!