Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea organizează, în premieră, pe 6 iunie, Noaptea Grădinii Zoologice Oradea, eveniment la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale. "Scopul inţiativei este popularizarea grădinilor zoologice, prezentarea unor detalii a activităţii şi atragerea atenţiei asupra importanţei conservării biodiversităţii", se arată într-un comunicat trimis miercuri de ADP Oradea.

După cum se întâmplă şi în alte ţări, Grădina Zoologică din Oradea va fi deschisă pe 6 iunie după orarul normal şi redeschisă apoi de la ora 21 până la 1 noaptea. În acest interval, vizitatorii vor trebui să plătească totuşi biletul de intrare. În sezonul estival, din cauza căldurii, multe dintre animale se arată doar după lăsarea serii.

Potrivit ADP Oradea, la Noaptea Grădinii Zoologice orădenii vor putea participa la o prezentare numită "Reabilitarea lupilor" (ora 21.30) în sala de conferinţe de la Zoo, iar apoi de la ora 22.30 participa la o vizitare a grădinii cu ghid în limba maghiară. De la ora 23.30, curioşii sunt invitaţi la o alimentare de noapte la huhurez şi pisică sălbatică.

Evenimentul va fi închis cu un tur al Grădinii Zoologice, cu ghid în limba română, care va începe la miezul nopţii. Iniţiativa este susţinută de Federaţia Grădinilor Zoologice şi Acvariilor din România.