După o pauză de un an, evenimentul internaţional Noaptea Muzeelor se va organiza din nou la Oradea. În acest an, evenimentul va avea loc pe 3 iulie, au anunţat, luni, reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor. 

"Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa a anunţat că ediţia a XVII-a a Nopţii muzeelor, care se desfăşoară anual în luna mai sub egida sa şi sub patronajul UNESCO şi al Consiliului Internaţional al Muzeelor, va avea loc de această dată în 3 iulie. Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, cu toate muzeele subordonate, se aliniază în continuare acestei mari sărbători europene a muzeelor şi îşi va deschide porţile pentru public tot în seara de 3 iulie 2021, cînd va derula cea de a VI-a ediţie a manifestării Muzeele orădene împreună!", se arată în comunicatul instituţiei. 

Programul detaliat al Nopţii Muzeelor – eveniment în cadrul căruia mai multe instituţii muzeale îşi ţin porţile deschise până după miezul nopţii pentru a promova expoziţiile şi obiectele de patrimoniu pe care le de ţin – urmează să fie anunţat în următoarele săptămâni.