Nu toţi bihorenii au înţeles că trebuie să respecte regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în comunitate.

De marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa, poliţiştii din Bihor le-au aplicat răzvrătiţilor 127 de amenzi în valoare totală de 293.000 lei, a informat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică şi comunicatorul oficial pe tema COVID-19.

Sancţiunile au fost aplicate "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență", inclusiv pentru persoanele care au făcut deplasări nejustificate.

Pe de altă parte, dr. Dorel Ţîrţ a informat că miercuri dimineaţa, la ora 8.30, în Bihor erau în carantină 1.637 de persoane, faţă de 1.613 cu o zi înainte.

Acestea sunt persoane care s-au întors în ultima perioadă din "zone roşii" ale Europei şi care au fost plasate în carantină timp de 14 zile în 10 centre din judeţ, sub paza jandarmilor.

În informarea DSP se mai precizează că în intervalul 14 aprilie, ora 08 - 15 aprilie, ora 08, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfăşurat şi alte misiuni. 

Polițiștii bihoreni (IPJ şi Poliţia Locală) au verificat 780 persoane aflate în izolare în 406 locații. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 23 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 10  misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. 

Pe lângă asigurarea pazei la centrele de carantină, jandarmii au însoțit 3 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare.
 
Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport al persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.