Cele nouă camere de supraveghere cumpărate de Consiliul Județean Bihor și montate în parcările de pe marginea drumurilor naționale și județene au ajutat la sancționarea a încă patru persoane surprinse că au aruncat deșeuri în locuri neamenajate în cursul lunii septembrie.

Contravenienții au fost identificați de reprezentanți ai Poliției Bihor și sancționați de Garda de Mediu, arată o informare a CJ Bihor, potrivit căreia două persoane au fost taxate cu amenzi de câte 10.000 lei, iar celelalte două cu avertisment.

Aceste acțiuni au caracter permanent, amintește administrația județeană, camerele de supraveghere fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene și în cinci parcări de pe drumurile naționale. „În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”, arată CJ Bihor.

Potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în 2021 au fost identificate și sancționate cu ajutorul camerelor de supraveghere 33 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, valoarea totală a sancțiunilor ajungând la 280.000 lei. Anul acesta, până în prezent, au fost sancționate 32 de persoane cu amenzi în valoare totală de 215.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!