La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare. Pe lângă acest nou membru, tot în perioada Sărbătorilor de Iarnă, colecţia de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogaţit cu trei miei şi doi iezi de Camerun.

Puiul de lamă de la Zoo Oradea a venit pe lume în urmă cu trei săptămâni, fiind al doilea urmaş, mascul, în decurs de un an în familia lamelor. Deocamdată acesta se hrăneşte doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan, inclusiv mere.

"Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire şi alimentaţie adecvată. Apoi, se înnoieşte sângele şi scade riscul apariţiei unor pui bolnavi", menţionează Florin Ienciu, biologul Grădinii Zoologice Oradea.

Mama şi puiul pot fi admiraţi de către vizitatori într-un ţarc situat lângă locul de joacă. Proaspătul locatar de la Zoo Oradea nu are deocamdată un nume, orice persoană fizică sau juridică putându-i oferi unul în urma încheierii unei adopţii.

Puiul de lamă nu este singurul locatar nou al Grădinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a mărit cu doi iezi (un mascul şi o femelă), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul şi două femele). De asemenea, în ultimele luni, colecţia de animale a Zoo Oradea s-a îmbogăţit cu pui de elan, zebu, măgar, ponei, raţe şi gâşte sălbatice.

Programul de vizită al Zoo Oradea în această perioadă este zilnic, între orele 9-17 (ora 16, la casierie), iar începând de la 1 aprilie şi până la 1 septembrie, zilnic, între orele 9-19 (ora 18, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulţi costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi au de achitat 9 lei. Abonamentul anual pentru adulţi costă 160 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari şi persoane cu dizabilităţi – 80 lei. Copiii până la 3 ani şi persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea