Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a făcut un nou "recensământ" al profesorilor şi angajaţilor din şcoli care vor să se vaccineze împotriva Covid-19, concluzionând că peste 1.200 de cadre didactice şi 400 de angajaţi din unităţile de învăţământ vor să se imunizeze.

Centre cu AstraZeneca

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de IŞJ Bihor, au această intenţie 1.266 de cadre didactice, din care 1.076 au sub 55 de ani, şi 429 de angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic, din care 313 au mai puţin de 55 de ani.

Din totalul profesorilor care vor să se vaccineze, 278 predau în ciclul preşcolar, 288 în cel primar, 370 la gimnaziu şi 328 la liceu. De asemenea, 20 de profesori predau în învăţământul special.

Pentru vaccinarea dascălilor, în Bihor vor fi deschise noi centre, în incinta Maternităţii din Oradea, în sala de sport din Beiuş, în sala de sport a Colegiului Naţional "Octavian Goga" Marghita. În toate aceste centre, se va administra vaccinul AstraZeneca, pentru persoanele sub 55 de ani. Profesorii care au peste 55 de ani vor primi vaccinul Pfizer-BioNTech, în centrul amenajat din Orăşelul Copiilor din Oradea.

IŞJ Bihor a mai transmis că dascălii deja programaţi pentru vaccin pot alege dacă îşi schimbă sau nu programarea, informaţie care a fost comunicată tuturor directorilor de şcoli într-o videoconferinţă organizată vineri, la care au participat şi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Şapte clase, în online

Inspectoratul Şcolar a mai anunţat că, luni, erau confirmaţi cu Covid-19 un număr de 10 elevi din 8 şcoli, 18 cadre didactice, trei angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi trei din rândul personalului nedidactic.

Din aceste motive, şapte clase cu un total de 142 de elevi, îşi desfăşoară orele online, fiind vorba de clase de la Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" Oradea, Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Orizont" Oradea, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea şi şi Liceul Teoretic "Hortvath Janos" Marghita.

În privinţa scenariilor provocate de incidenţa cazurilor de Covid-19, IŞJ Bihor a anunţat că 42.353 de elevi din 514 şcoli sunt în scenariul verde, 26.207 elevi din 200 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul galben, iar nicio şcoală sau grădiniţă nu e în scenariul roşu.

"476 de elevi studiază online, motivat medical, iar 41 de cadre didactice îşi desfăşoară predarea online din acelaşi motiv", a mai transmis IŞJ Bihor.

Pe de altă parte, IŞJ Bihor le-a cerut să pregătească documentele necesare pentru demararea programului "Şcoală după şcoală", cerut de părinţi.