Autorităţile de la Sofia au revizuit condiţiile de intrare în Bulgaria, valabile de la 1 septembrie, în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe dat luni publicităţii.

Astfel, românii care doresc să ajungă în Bulgaria trebuie să aibă asupra lor, pe lângă documentele de călătorie, unul dintre cele trei certificate europene:

- un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;

- un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;

- un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19.

Cetăţenii care tranzitează ţara sunt exceptaţi de la condiţiile cerute de statul bulgar, dar şi copiii de până în 12 ani.

"Printre categoriile de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani", se arată în comunicat.

Pe lista țărilor cu risc epidemiologic, Bulgaria se află pe lista galbenă, în timp ce România este pe lista verde, dată fiind incidența cazurilor de Covid-19.

Până acum românii puteau merge în Bulgaria fără a avea nevoie de alte documente, în afara celor de călătorie.

Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zone (verde, portocalie, roşie), respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Bulgaria din aceste state pot fi găsite pe site-ul MAE.