Situație de râsu’-plânsu’ la Inspectoratul Școlar Bihor: instituția a pierdut un proces, dar cu toate astea șefii și angajații sunt fericiți!

Chemat în instanță de Sindicatul Liber din Învățământ Bihor pe motiv că, între anii 2020 și 2023, nu a plătit indemnizațiile de hrană angajaților aflați în concedii, IȘJ Bihor ar putea fi obligat să recalculeze salariile a zeci de inspectori școlari.

Săptămâna trecută, Tribunalul Bihor a dat dreptate sindicatului, așa că 65 de angajați ai IȘJ, inclusiv actualul inspector școlar general Horea Abrudan, adjuncții Kery Hajnal și Nicolae Avram, dar și fostul inspector general Alin Novac-Iuhas, ar putea primi bani în plus dacă sentința rămâne definitivă.

Pare greu de crezut că, în calitate de reprezentant al Inspectoratului, Abrudan va decide să atace hotărârea judecătorească, dar dacă o va face, ar putea să pară mai degrabă un gest formal.

Căci o fi sentința nedreaptă față de instituție, dar este cât se poate de convenabilă pentru propriii angajați, de la mic la mare...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!