Senatul Universităţii din Oradea a luat act de demisia a doi senatori, joi, la ultima şedinţă înainte de vacanţa de vară.

Potrivit preşedintelui Senatului Universităţii, Sorin Curilă, senatorii Ovidiu Burtă (din partea Facultăţii de Medicină şi Farmacie) şi Gabriela Cîmpan (Facultatea de Construcţii şi Arhitectură), şi-au dat demisia din funcţia de senatori, preferând funcţii de conducere la nivelul departamentelor.

Astfel, medicul Ovidiu Burtă (foto) va fi directorul Departamentului de Pregătire Rezidenţiat, iar inginerul Gabriela Cîmpan al Departamentului de Cadastru şi Arhitectură.

"Locul lui Ovidiu Burtă a fost luat de următorul candidat de pe lista facultăţii, Dana Carmen Zaha. Locul Gabrielei Cîmpan nu este ocupat de nimeni deocamdată, pentru că facultatea nu a avut rezerve pe liste, deci vor trebui organizate alegeri pentru un nou senator", a precizat Curilă.

La începutul lunii iulie, în Senatul Universităţii din Oradea au acces şase membri noi, de pe listele de rezerve ale facultăţilor, din acelaşi motiv al demisiilor senatorilor aleşi. Funcţia de senator este incompatibilă cu orice funcţie de conducere.