FC Bihor are începând de miercuri, un nou antrenor principal: Gheorghe Silaghi, care până nu demult a fost antrenorul echipei secund şi care a mai condus echipa "mare" în anii 2007-2008.

Silaghi a fost numit tehnician principal la formaţia orădeană după ce Călin Cheregi şi secundul Lucian Ciocan şi-au prezentat demisia.

"Demisia celor doi antrenori, Călin Cheregi şi Lucian Ciocan, s-a produs în cursul zilei de ieri (marţi – nr). Este un act unilateral al domului Călin, pe care l-am acceptat într-un final. Motivul - şoc la echipă, motiv pentru care de astăzi antrenor la echipa întâi este domnul Gheorghe Silaghi", a anunţat preşedintele clubului, Mircea Fodor, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Acesta a spus că nu se aştepta la demisia lui Cheregi, dar că în urmă cu două săptămâni l-a mai întors odată din drum. "Am stat de vorbă cu el, dar acum chiar nu m-am aşteptat. Nu mi-a fost uşor să-l conving pe Gheorghe Silaghi, dar îi mulţumesc că a acceptat în condiţiile în care, ştiţi, ne zbatem financiar, dar nici situaţia sportivă este roză", a adăugat el.

Nou antrenor principal al primei echipe a FC Bihor a fost promovat astfel din club, Silaghi fiind tehnician în cadrul Centrului de Copii şi Juniori, dar şi antrenor la echipa a doua de seniori, cea care activează în Liga a IV-a.

În conferinţa de presă de miercuri, Silaghi şi-a exprimat speranţa că FC Bihor nu va retrograda.

"Există, am văzut, în sânul echipei o stare de moleşeală, cauzată de mai multe motive, în primul rând lipsa susţinerii financiare, care este arhicunoscută. Probabil şi lipsa unei perspective e un alt motiv care-i fac pe jucători să aibă îndoieli, să aibă reticenţă, să fie foarte evazivi aşa, în tot ceea ce fac, inclusiv în joc. Nu va fi uşor, este un moment foarte, foarte greu.  Mai sunt patru meciuri, sperăm noi doar patru, în care să reuşim să ducem echipa din punct de vedere sportiv la liman, adică să evite meciurile de baraj", a declarat Gheorghe Silaghi.

Acesta în va avea ca secund pe banca tehnică a echipei mari pe Dorin Mihuţ, care este şi jucător, iar antrenor cu portarii rămâne Vasile Sin. La echipa a doua, în locul lui Gheorghe Silaghi, antrenor principal va fi Sorin Pop.