Orădenii amatori de shopping primesc veşti bune. Două magazine celebre în lume îşi vor deschide unităţi şi la Oradea, fiind vorba de producătorul german de electrocasnice de lux Miele şi de producătorul belgian de ciocolată Leonidas.

Potrivit profit.ro, Miele a înregistrat în 2018 o creștere cu 35% a cifrei de afaceri pe piața din România, la 8,5 milioane de euro, categoriile de produse cu cele mai bune vânzări fiind aspiratoarele (aproximativ 7.600 de unități), mașinile de spălat rufe și uscătoarele (peste 4.000 de unități). Anul trecut, compania a deschis al patrulea showroom propriu din România, la Timişoara, după o investiţie de 150.000 de euro.

Al cincilea magazin va fi deschis la Oradea, au anunţat reprezentanţii companiei pentru sursa citată, fără a indica însă când anume ori unde va funcţiona.

Un anunţ similar, de extindere în oraşul de pe Crişul Repede, a făcut şi brandul de ciocolată belgiană Leonidas. Potrivit site-ului transilvaniabusiness.ro, furnizorul oficial al Curţii Regale Belgiene poartă negocieri pentru deschiderea unui magazin în franciză la Oradea, din nou, fără a se oferi alte detalii.