Lista de medicamentelor compensate și gratuite a fost completată cu 8 noi molecule, la care sute de pacienți vor avea acces începând de marți, 1 mai.

„Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății, care precizează că aproximativ 700.000 pacienți vor beneficia de tratament cu noile molecule.

Astfel, începând de marți, „medicii curanți vor avea la dispoziție noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcție de particularitățile fiecărui pacient”.

Noutatea vine după ce, la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat pe 12 aprilie 2023, o hotărâre în acest sens (care poate fi citită integral mai jos). 

Cine beneficiază de noile medicamente?

„Actuala HG introduce alte 8 molecule noi destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost-volum”, arată ministerul Sănătății.

Hotărârea se referă la medicamente care pot fi acordate atât în regim ambulator, cât și în cadru spitalicesc și detaliază și gradul de compensare a acestora.

Vezi detaliile în documentul mai jos!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!