Doi bebeluşi care au fost născuţi în aceeaşi zi, au același nume de familie și au primit același prenume au fost încurcaţi la Maternitatea din Ploieşti.

Potrivit site-ului G4media.ro, incidentul s-a petrecut după ce cei doi bebeluşi, două fetiţe, au primit acelaşi nume de botez, iar una dintre mame a fost externate şi a primit în braţe copilul greşit.

Sursa citată notează că mama care a rămas internată în spital şi-a dat seama că fetiţa care i-a fost adusă pentru alăptare nu este a ei. După ce a semnalat acest lucru, mama care a fost externată a fost sunată de reprezentanţii maternităţii să aducă fetiţa înapoi şi să-şi ia copilul propriu.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti Andrei Ilinca, de care aparţine Maternitatea, a declarat pentru Agerpres că în acest caz a fost demarată o anchetă.

„Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”, a precizat Andrei Ilinca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!