Nici în noul an echipa orădeană de baschet masculin CSM Universitatea nu a scăpat de ghinioane. Elevii antrenorului Cristian Achim nu se pot antrena aşa cum şi-a dorit în debutul noului an calendaritic, în condiţiile în care alţi doi jucători din efectivul CSM-ului se află în imposibilitate de a se antrena: căpitanul Vujadin Subotic şi Sergiu Pop.

Potrivit site-ului oficial al clubului orădean, Subotic este "răcit puternic, cu dureri de gât, motiv pentru care el este imobilizat la pat în această perioadă". Muntenegreanul urmează tratament medicamentos şi are nevoie de odihnă în speranţa revenirii cât mai rapide în programul echipei.

La rândul său, Sergiu Pop a suferit o ruptură de tendon la degetul mâinii, astfel încât a devenit indisponibil la antrenament. "El va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru refacerea mobilităţii la degetul lovit", a mai precizat comunicatul clubului. De notat că Sergiu a fost o prezenţă foarte utilă în acest sezon, el fiind folosit în patru poziţii în şedinţele de antrenament în condiţiile în care a acoperit absenţele colegilor săi.

În aceste condiţii, în cursul zilei de luni, echipa orădeană de baschet masculine s-a antrenat fără cinci jucători: Ţibîrnă, Guţoaia (pierduţi pentru tot restul sezonului), D. Popescu (accidentat luna trecută la un tendon, va mai sta pe tuşă încă două săpămâni), Subotic şi S. Pop, care vor sta deoparte de teren alte câteva săptămâni.

Drept urmare, efectivul de jucători prezenţi la antrenament a fost redus la zece jucători: cei şase străini (fără Subotic), alături de Rareş Paşca, Silviu Lupusavei, Horia Hora şi Ţtefan Varga.

Mai trist este că pe parcursul zilelor următoare situaţia nu se va modifica. Astfel, din nou, perioada de pregătire premergătoare returului este perturbată, aşa cum s-a întâmplat pe tot parcursul acestui sezon, de o serie de probleme medicale ce pare a nu mai avea finalitate.

Situaţia survine într-o perioadă fără meciuri, când însă formaţia "roş-albastră" avea posibilitatea să lucreze intens din punct de vedere fizic şi să pună la punct aspectele de natură baschetbalistică în perspectiva returului de campionat.

Primul meci din returul campionatului va avea loc pe 14 ianurarie, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, a doua echipă a Clujului, aflată în prezent pe ultimul loc în clasament.