Un număr de 12 transporturi cu saltele cu pânze de păianjen, biciclete cu roţi pline de noroi şi haine murdare, care erau destinate unor firme şi asociaţii din România, inclusiv din Bihor, au fost oprite la intrarea în ţară, prin Punctul de trecere a frontierei Borş II.

Cele 23 de acţiuni de control al vehiculelor care transportau produsele cu probleme au fost efectuate în perioada 26 februarie – 1 martie de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor (CJPC), care au fost solicitaţi la Borş II de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii de Mediu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJPC Bihor, vehiculele care urmau să ajungă în România transportau diferite produse second-hand, precum articole textile, încălţăminte, mobilier, saltele, articole de uz casnic şi anvelope. O parte dintre ele erau destinate unor ONG-uri din Bihor.

În urma verificărilor produselor transportate, "în 12 cazuri s-a constatat că produsele nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie (...) şi prezentau urme de murdărie, praf, pete, pânze de păianjeni etc., fiind considerate produse nesigure, astfel că nu a fost permisă introducerea pe piaţă/punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României a articolelor uzate în valoare de aproximativ 611.000 lei", se arată în comunicat.

În alte 11 cazuri, comisarii CJPC au aplicat doar sigilii pe vehicule, fiindcă aceştia au constatat, prin sondaj, că produsele din interior nu prezentau deteriorări majore. Acele transporturi vor fi verificate în detaliu de echipe ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din judeţele de destinaţie, adică din Suceava, Iaşi, Sibiu, Braşov, Arad, Sălaj, Maramureş şi Buzău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!