Primăria Oradea a anunţat, vineri, că noi tronsoane din centrul urbei vor fi închise, temporar, circulaţiei, pentru efectuarea unor lucrări.

Concret, Comisia de circulaţie a aprobat, la solicitarea constructorului, sistarea circulaţiei pe strada Libertăţii, pe tronsonul cuprins între strada Aurel Lazăr şi Parcul Traian până pe 18 februarie, pentru efectuarea de lucrări la reţelele termice în acea zonă.

Totodată, potrivit informării transmise de municipalitate, aceeaşi comisie a dat aviz pentru instituirea unor restricţii de circulaţie, în perioada 28 ianuarie - 28 februarie, pe anumite tronsoane unde se derulează lucrări în cadrul proiectului "Coridor de mobilitate urbană durabilă în piaţa Emanuil Gojdu din Oradea – etapa II".

Lucrările respective vizează reconfigurarea infrastructurii rutiere în zona Pieţei Cetate, inclusiv prin realizarea unui pasaj subteran.

Restricţiile aprobate de comisia de circulaţie se aplică între strada Cicero şi Parcul 1 Decembrie. 

"Astfel, suplimentar faţă de restricţiile de circulaţie existente, se va închide parcarea de lângă Centrul comercial Oradea Plaza (din str. Kogălniceanu), precum şi parcarea din faţa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. De asemenea, se închide circulaţia pe strada Kogălniceanu, pe tronsonul delimitat de str. Constantin Tănase şi str. Piaţa Cetăţii, precum şi ieşirea de pe str. Cicero înspre Piaţa Cetăţii", se arată în comunicatul Primăriei.