Peste 500 de elevi din tot judeţul vor participa, marţi, la un nou festival de cântece specifice acestei perioade, "Noi umblăm a colinda", organizat de Inspectoratul Şcolar în colaborare cu Episcopia Ortodoxă, la ERA Park Oradea.

Evenimentul va începe la ora 15:45 , sub cupola centrului comercial, şi va fi precedat, între orele 12 şi 13, de o paradă a costumelor populare prin Oradea, din faţa Policlinicii până la Cetatea Oradiei, la care vor participa 30 de grupuri de colindători.

Festivalul, care are menirea să identifice şi să promoveze colindul autentic şi cuprinderea sa într-o culegere, are două componente: una de concurs, în cadrul căreia elevii au cules cântecele bihorene tradiţionale de la vârstnicii din satele lor, şi una de interpretare, în care vor fi prezentate colinde de largă circulaţie.

Elevii vor urca pe scena ERA Park în port popular autentic, chiar din zona de origine.

Festivalul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea,  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Episcop Dr. Vasile Coman" Oradea, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie - Filiala Bihor, ERA Park Oradea şi Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea.

"Intrarea este liberă pentru toată lumea, vă aşteptăm cu drag!", au transmis reprezentanţii ERA.