Primăria a anunţat că a terminat de amenajat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei noi zone verzi în Oradea. Acestea sunt situate la intersecţia străzii William Shakespeare cu Splaiul Crişanei, taluzul malului Crişului - strada Splaiul Crişanei şi lângă Liceul German. Lucrările au fost executate de S.C Adenandra S.R.L în cadrul contractului de servicii pentru întreţinerea zonelor verzi din municipiu şi au costat aproximativ 25.000 lei.

Spaţiile verzi au fost amenajate în locul unui teren viran cu vegetaţie puţină. "În toate aceste trei locaţii s-au executat lucrări de decapare a terenului, nivelare pâmânt şi însămânţare cu gazon. Totodată, s-au plantat arbuşti şi arbori ornamentali", se precizează într-un comunicat remis de Primărie.

Noua zonă verde de la intersecţia William Shakespeare cu Splaiul Crişanei a fost împrejmuită cu stâlpi de metal cu lanţ.

Executanta lucrărilor este S.C Adenandra S.R.L, valoarea acestora pentru toate cele trei spaţii verzi ridicându-se la aproximativ 25.000 lei.

Pe lângă cele trei noi spaţii verzi municipalitatea a mai amenajat şi un nou loc de joacă pentru copii pe Bulevardul Decebal, lângă blocurile ANL. "Suprafaţa a fost împrejmuită cu borduri, după care au fost amplasate aparatele de joacă, respectiv un topogan acoperit şi două leagăne pe structură de lemn. Urmează ca până la sfârşitul acestei săptămâni, suprafaţa de joc să fie umplută cu nisip", se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Vizavi de noua amenajare au fost montate două bănci şi urmează să fie amplasate şi două noi coşuri de gunoi. Lucrările au costat aproximativ 4 mii de lei şi au fost executate de S.C. Siles Exim S.R.L.