Circa 200 de părinţi şi prieteni de-ai absolvenţilor, dar şi cadre didactice au urmărit, miercuri seară, ediţia 2014 a Galei Diplomelor absolvenţilor specializării Modă-Design Vestimentar din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea.

Evenimentul a avut loc la ERA Park şi a fost prezentat de actorul Şerban Borda, care la un moment dat şi-a prezentat propria "colecţie", îmbrăcându-l pe unul dintre bărbaţii în public în muncitor şi invitându-l apoi să-şi dea jos costumaţia pe melodia "You can leave your hat on", spre amuzamentul celor prezenţi.

În schimb, cei zece tineri designeri au avut surse de inspiraţie dintre cele mai diverse şi au folosit o varietate de materiale, de la mătăsuri până la tricoturi, reuşind colecţii inedite care au îmbinat luminile şi umbrele, culorile şi non-culorile.

Colecţiile prezentate au fost: "Rapsodie", în care designerul Florentina Buzle a prezentat elementele specifice portului popular din Bistriţa-Năsăud într-un stil contemporan, "Nascha", creată de Teodora Doble, care s-a inspirat din arta indiană, realizând o colecţie colorată şi mistică, "Broken soul", de Melitta Hauler, care a încercat să prezinte temerile oamenilor şi renunţarea la acestea, realizând atât ţinute de culoare închisă cât şi altele "senine" albe.

De asemenea, spectatorii au văzut colecţia "Night wish" de Victor Maruscsak, o colecţie sumbră inspirată din arhitectura gotică, "Tribut", de Alexandra Ţelea, inspirată de costumele samurailor şi care se adresează femeilor puternice, "Luxury", realizată de Simona Croitoru, "Aum", de Rebecca Fekete, "Fusionner", de Laura Oana, "Contrapunct" de Roxana Piţigoi şi "Future" de Brenda Vereş.

Coordonatorii tinerilor designeri au fost lectorii şi asistenţii universitari Corina Andor, Corina Baciu, Mihaela Tătulescu, Amalia Judea şi Olimpia Urdea.