Aleși să-și reprezinte colegii în următorii cinci ani, noii senatori ai Universității din Oradea și-au preluat joi mandatele, în cadrul unei ședințe organizate special pentru validarea alegerilor pentru forul legislativ al instituției.

Concret, în ședința de joi a Senatului academic, vechii senatori ai instituției au validat, cu vot unanim, rezultatul alegerilor, confirmând astfel noua componență a acestei structuri.

„Momentul este emoționant. În egală măsură unul trist și unul plin de bucurie. Un mandat se încheie și un altul începe... Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor și să afirm, încă o dată, că am lucrat foarte bine împreună”, a declarat președintele încă în funcție al Senatului, conferențiarul Aurel Căuș.

Alături de vicepreședintele forului, Victoria Bogdan, și de cancelarul general, Ioan Țarcă, Căuș a înmânat diplome de merit senatorilor care nu au mai candidat sau nu au câștigat un nou mandat.

Apoi, noilor senatori li s-a amintit că, până pe 14 februarie, pot să-și depună candidaturile pentru funcția de președinte al forului. Acesta va fi ales, prin votul membrilor Senatului, într-o ședință programată pe 29 februarie.

Așa cum BIHOREANUL a mai arătat, în urma votului dat în Universitate luna trecută, jumătate dintre cei 64 de senatori aleși pentru mandatul 2024-2029 sunt la primul mandat, iar jumătate au deținut și în ultimii ani această calitate neremunerată.

Totodată, dintre noii senatori, 16 au în prezent funcții de conducere în Universitate, printre ei numărându-se prorectorul Mariana Mureșan, decanii Corina Andor (Arte), Marcela Prada (Construcții), Adrian Maghiar (Medicină), Cristina Maerescu (Protecția Mediului), Eugen Macocian (Informatică și Științe) ori Karla Barth (Științe Socio-Umane), precum și mai mulți prodecani și directori de departamente.

Lista senatorilor Universității din Oradea:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!