Dacia a făcut furori la salonul auto de la Paris, unde a prezentat principalele modificări ale gamei.

Modelele Sandero şi Logan au făcut un salt impresionant la capitolul design şi, după cum arată Digi24.ro, primesc odată cu facelift-ul, noi spoilere, o grilă nouă inspirată din cea de pe Duster şi lumini de zi LED. Mai mult, noua "semnătură luminoasă" Dacia este reprezentată de 4 pătrate LED de pe stopurile lui Logan şi Sandero. În faţă, luminile LED sunt regăsite în lateralul exterior al blocurilor optice.

Cea mai importantă noutate de la interior este mutarea claxonului pe volan, la cererea clienţilor. În plus, volanul are patru spiţe.

"I-am ascultat pe clienţii noştri şi, pentru a le răspunde solicitărilor, claxonul a fost plasat pe volan. Este mai practic, iar maşinile noastre sunt astfel mai confortabile şi mai agreabile", a precizat Damienne Denis, sef de produs Logan si Sandero, potrivit Pro Tv.

Conform automarket.ro, cele două modele primesc şi opţiuni noi: cameră de marşarier şi asistenţă la pornirea în rampă, iar vechiul motor 1.2 de 75 CP este înlocuit cu unul mai modern: trei cilindri, 1.0 SCe de 75 CP.

În aşteptarea noii generaţii, care va fi lansată anul viitor, Duster primeşte opţiunea unei cutii automate, cea mai modernă dezvoltată de Grupul Renault-Nissan, notează sursa citată.

Dacia are printre cele mai mari vânzări din Europa.