Administrația Națională de Meteorologie anunță că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi sesizate cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni, inclusiv în zona de Nord-Vest, afectând, deci, și județul Bihor.

"Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Meteorologii spun că, până pe 9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a acestei mase de aer, îndeosebi către sudul, centrul şi sud-estul Europei.

"În această perioadă, temporar în ţările de la vest şi sud-vest de ţara noastră, se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă", mai arată ministerul.

Vezi cum va evolua norul de praf saharian în postarea de mai jos, dar și în galeria de imagini. Sursa hărților: Ministerul Mediului