Sportiva orădeană Nora Nemes, legitimată la clubul Voinţa a fost surpriza întrecerilor ediţiei de iarnă a Campionatelor Naţionale Individuale de Tenis, desfăşurate la Bucureşti în primele opt zile ale acestei luni.

Eleva antrenorului Boros Imre a reuşit să ajungă până în semifinalele probei feminine a categoriei de vârstă de 12 ani, după ce a disputat patru tururi.

Aflată la prima mare competiţie naţională din 2011, Nora Nemes a răsturnat toate calculele hârtiei reuşind să ajungă până în penultimul act al Naţionalelor, eliminând în drumul ei spre semifinală jucătoare mult mai bine clasate.

În primul tur, sportiva orădeană a avut-o ca adversară pe Tania Mare, de la CS Kofe Bucureştui, pe care a reuşit să o întreacă la capătul a trei seturi, cu 6-7(4), 6-3, 7-5. În optimi, Nora a dat de Sadra Maria Dafincescu, de la clubul Aditen Dovora, pe care a eliminat-o tot după trei seturi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-3. Faza sferturilor de finală i-a adus-o orădencei în faţă pe Mihaela Lorena Mărculescu de la TC Enache Bucureşti, de care a reuşit să treacă cel mai lejer, cu rezultatul de 6-3, 6-0.

Calificată între primele patru tenismene ale probei, Nora Nemes a luptat în semifinale în compania Andreei Roşca de la AS CS Politehnica Bucureşti. Din păcate, având de a face aici cu o sportivă mult mai bine pregătită şi motivată, rezultatul final, 1-6, 3-6, a fost defavorabil jucătoarei clubului Voinţa, care rămâne cu un parcurs peste aşteptări la ediţia de iarnă a Naţionalelor de tenis.

Clasarea între primele patru la Naţionale este cel mai important rezultat individual al Norei după cel de vicecampioană naţională cu echipa obţinut în 2009, an în care echipa Clubului Sportiv Voinţa, în componenţa Nora Nemes, Rachil Farran, Andreea Ionuţ, Andreea Silaghi, Giana Cormoş, a ajuns să dispute finala Campionatelor Naţionale pe echipe tot pe terenurile Centrului Naţional de Tenis din Bucureşti.