Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a pregătit, sâmbătă, de la orele 17 şi 19, pentru bebeluşi şi părinţii lor, premiera spectacolului "Norr în lumea culorilor", unde actorii vor folosi elemente de stimulare senzorială pentru a spune povestea unicornului Norr.

Spectacolul a fost gândit de actorul Florian Silaghi şi este dedicat copiilor cu vârste între 0 şi 3 ani.

Actorii vor folosi în spectacol multe efecte vizuale, jocuri de umbre şi lumini, pentru a-i acomoda pe cei mici cu lumea teatrului şi pentru a-i ajuta să se adapteze în încăperi puţin luminate.

"Fiind vorba despre un spectacol pentru o categorie de vârstă atât de mică, spectatorii nu vor fi supuşi regulilor teatrale convenţionale, ci vor fi introduşi într-un mediu familiar, vor fi aşezaţi pe pernuţe, nu pe scaune, şi nu se va supăra nimeni pentru niciun scâncet, râs sau explorare din curiozitate prin sală", se arată într-un comunicat transmis de organziatori.

Protagonistul spectacolului este unicornul Norr, un ghid care îi va conduce pe micuţi într-o lume magică.

"Aflând de la proaspeţii părinţi că există o ofertă limitată de activităţi pentru categoria aceasta de vârstă şi ştiind cât de bine au reacţionat spectatorii la reprezentaţiile de acest gen, mi-am dorit să fac un spectacol pentru copiii atât de mici. Ideea acestui spectacol s-a înfiripat în colaborare cu scenografa Oana Cernea şi este rezultatul vizionării în ultimii 12 ani a mai multor producţii similare, inclusiv din străinătate", a spus actorul Florian Silaghi, potrivit aceluiaşi comunicat.

Scenografia spectacolului este semnată de Oana Cernea, butaforia de Răzvan Chendrean şi pictura de Mădălina Baciu. Din distribuţia spectacolului fac parte actriţele trupei Arcadia Consuela Egyed şi Carina Bunea.

Trupa mai are în repertoriu două spectacole pentru bebeluşi "Mic sau Mare?" şi "Omuleţ".

Biletele pentru premieră s-au pus deja în vânzare şi pot fi achiziţionate online pe Eventim.ro, de la agenţia teatrului, deschisă în zilele de marţi şi joi între orele 12 şi 18, miercuri şi vineri între orele 10 -14 şi sâmbătă între 11 şi 13 sau cu o oră înainte de spectacol de la Teatrul Arcadia, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!