"La Oradea nicio cursă nu va fi afectată. Ultima cursă a fost ieri seară, de la ora 7, iar următoarea va fi duminică seară, de la ora 10", a declarat sâmbătă pentru BIHOREANUL Gheorghe Paşc, comandantul Aeroportului.

Potrivit acestuia, în aerogara orădeană nu au existat pasageri care au fost nevoiţi să aştepte, iar în cursul zilei de vineri, traficul aerian s-a desfăşurat normal.

Vulcanul activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei a erupt pentru a doua oară miercuri, la doar două zile după ce îşi încetase activitatea începută luna trecută, iar un nor de cenuşă s-a răspândit în atmosferă.

Agenţiile pentru Protecţia Mediului din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Suceava monitorizează permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie, precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate, cât şi cu metode manuale.

Agenţiile pentru Protecţia Mediului din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Suceava monitorizează permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie, precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate, cât şi cu metode manuale. "Deocamdată toate valorile sunt nomale", a afirmat Adriana Calapod, şef serviciu Monitoring, din cadrul APM Bihor.