“Go Romania!”. Aşa se numeşte un proiect gândit de Ambasada României la Varşovia, Camera de Comerţ şi Industrie Polono-Română şi Uniunea Naţională a Patronatelor din România în contextul demersurilor pentru promovarea turismului românesc în Polonia, ce presupune, între altele, refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat.

Evenimentul va avea loc în perioada 26 iunie – 9 iulie 2017 şi reuneşte două asociații de polonezi fani ai vechilor autoturisme românești Dacia, Asociația Drum bun din Cracovia, şi respectiv ai micuţului Polski Fiat, Stowarzyszenie Miłośników Fiata 125p.

Potrivit UNPR, caravana va străbate teritoriul României timp de două săptămâni, pe ruta Satu-Mare/Negrești Oaș - Cluj-Napoca - Hunedoara - Târgu Jiu - Pitești - București și apoi retur, prin Curtea de Argeș - Sibiu – Oradea. În orașele de pe traseu vor avea loc festivități cu public, organizate de autoritățile locale.

„GO Romania!” este dedicat bunelor relații polono-române, promovării litoralului românesc în Polonia, pasionaților de autovehicule de epocă, precum și celor interesaţi de cultura și istoriei polonă, care se vor putea bucura de o serie de evenimente organizate pe întreg traseul străbătut de caravană.