Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au aflat din BIHOREANUL că o asistentă medicală din Marghita a fost confirmată cu Covid-19 la câteva zile după ce s-a măritat. Tânăra, proaspăta soţie a unui poliţist, a avut petrecerea de nuntă sâmbătă (10 octombrie) şi s-a testat joi, înainte de reîntoarcerea la muncă, vineri aflând că este infectată.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, ancheta a fost demarată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. „În cadrul cercetărilor, care sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, vor fi verificate aspecte cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la numărul de participanți prezenți la eveniment, precum și respectarea normelor sanitare în vigoare în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus”, se arată în comunicat.

Deocamdată, cercetările se fac in rem, adică asupra faptei, fără a fi învinuită vreo persoană. „La finalizarea cercetărilor, în funcție de rezultat, vor fi propuse măsuri corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă”, a mai transmis Poliţia Bihor.

BIHOREANUL a scris vineri despre această situaţie, arătând că mireasa şi soţul ei sunt acum izolaţi la domiciliu. Interesant este şi că, deşi au postat zilele trecute pe Facebook mai multe fotografii şi înregistrări video de la nuntă, cei doi şi-au dezactivat, între timp, conturile de pe reţeaua de socializare.

Sursele BIHOREANULUI susţin că la nuntă au fost mai mult de 100 de persoane, care au stat deopotrivă în restaurant şi pe terasa localului. În faţa şefilor săi, însă, mirele ar fi declarat că petrecerea a avut loc doar în aer liber.

Este al doilea dosar penal deschis în Bihor în ultima săptămână, din pricina unor nunţi, după cercetarea demarată în cazul petrecerii organizată de fiul fostului şef adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc.