Un nou proiect imobiliar va fi ridicat în Oradea, acesta fiind analizat, la finalul săptămâii trecute, în şedinţa Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT).

Conform unui comunicat al Primăriei Oradea, firma SC Construcţii Bihor a solicitat aviz arhitectului-şef pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unui imobil de locuinţe colective, pe strada Berzei, nr. 5, în zona străzii Șirul Canonicilor.

"Amplasamentul are un front total la stradă de 50,7 ml. Actualmente pe parcelă există două clădiri în regim parter, respectiv S+P+1E, cu funcţiunea de servicii respectiv birouri, propuse spre desfiinţare", se arată în document.

Arhitectul şef al Oradiei, Radu Fortiş, a precizat că documentaţia are nevoie şi de alte avize.

"Deoarece amplasamentul se află în zona construită protejată SZCP 01/23, este necesar şi avizul Comisiei Zonale pentru Monumente şi Situri Istorice. După parcurgerea etapelor viitoare, proiectul va fi supus avizării finale în CMUAT", a precizat Radu Fortiş, citat în comunicat.

Conform proiectului, noul imobil va avea 54 de apartamente, cu spaţii comerciale la parter şi o clădire independentă cu destinaţia parcare.

"Locurile de parcare pentru apartamente vor fi asigurate în subsolul clădirii principale, iar în clădirea independentă în regim de înălţime S+D+P se vor amenaja 28 de locuri de parcare din care 12 vor fi publice. Corpul principal va avea un regim de înălţime de S+P+5E+E retras. Accesul auto se va realiza de pe strada Berzei", a mai transmis primăria.

În total, în ședința din 13 ianuarie au fost analizate 21 de lucrări.