Un american în vârstă de 21 de ani a intrat în Cartea Recordurilor după ce a rezolvat un cub Rubik 3x3x3 în doar 3,13 secunde.

Max Park este ambasador oficial al cubului Rubik și a doborât recordul anterior, de 3,47 secunde, stabilit în 2018 de chinezul Yusheng Du, scrie digi24.ro.

Noul record a fost stabilit în cadrul unui eveniment dedicat cubului Rubik, în California, și a fost filmat de mai mulți martori. După ce a putut să ia cubul în mână, Max l-a studiat puțin, apoi a pornit cronometrul, iar mâinile sale s-au mișcat cu o viteză incredibilă.

„Atmosfera a fost electrizantă”, a declarat tatăl lui Park, Schwan Park, pentru Guinness Book. „Toată lumea știa că a doborât recordul și cred că aproape toată lumea era în stare de șoc”.

Tânărul, diagnosticat cu autism de la vârsta de doi ani, mai are recorduri mondiale și pentru cuburile de 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6 și 7x7x7.

Max Park a apărut și în documentarul Netflix „The Speed Cubers” (2020), alături de prietenul său Feliks Zemdegs, și el campion Rubik.

Părinții noului recordman spun că și-au dat seama când Max era copil că folosirea cubului Rubik este o bună terapie pentru el și au folosit competițiile ca mijloc de a-l învăța reguli sociale, cum ar fi să stea la coadă și să-și aștepte rândul. „A fost o șansă uriașă pe care urma să o exploatăm pentru dezvoltarea socială a lui Max”, a declarat tatăl lui Park în documentarul Netflix. Ghidat de motto-ul său „nu gândi, doar rezolvă”, Park a devenit campion mondial la cubul Rubik la vârsta de 15 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!