Noua autogară din Beiuș, a doua care se construiește anul acesta în județul Bihor după cea din Marghita, este finalizată în proporție de 90%, a anunțat miercuri Consiliul Județean.

Potrivit unui comunicat al instituției, lucrările vor fi încheiate la finele acestei luni, când autogara va fi predată Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor, din subordinea CJ Bihor.

În prezent se lucrează la finisajele interioare și exterioare ale noii autogări. În interiorul clădirii se montează gresia și faianța, iar în exterior urmează montarea bordurilor și a unor lămpi pentru iluminat, după care va fi montat și pus în funcțiune afișajul electronic cu programul curselor. 

Lucrările pentru construirea autogării Beiuș au început la jumătatea lunii aprilie a acestui an, fiind executate de SC Evalstar Serv SRL, care în schimbul sumei 872.650,60 lei, fără TVA, s-a angajat să le finalizeze în 5 luni.

Noua autogară din Beiuș se construiește pe strada Burgundia Mare și are un singur corp de clădire, cu o suprafață de aproximativ 110 metri pătrați, cu o sală de așteptare pentru călători cu 24 locuri, casă de vânzare a biletelor și abonamentelor, birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, o zonă de depozitare și copertine pentru 4 autobuze.

În exterior vor fi puse bănci și amenajate zone verzi, cu trotuare, semnalizare rutieră și ecrane digitalizate. În total, clădirea și spațiul exterior vor ocupa o suprafață de aproximativ 196 mp.