Aproape 930.000 lei este valoarea la care se ridică prejudiciul într-un dosar de evaziune fiscală finalizat marţi de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice (SICE) din cadrul Poliţiei Bihor, care au propus trimiterea în judecată a 9 persoane.

"Capul răutăţilor" este un bărbat de 48 de ani din Chişlaz, suspectat de evaziune fiscală, în vreme ce ceilalţi 8 bihoreni, cu vârste între 24 şi 58 de ani, tot administratori sau reprezentanţi ai unor societăţi comerciale bihorene, au fost anchetaţi pentru complicitate.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice îl bănuiesc pe bărbatul de 48 de ani că, în perioada octombrie 2010 - septembrie 2011, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bihor, ar fi înregistrat, în mod repetat, în evidenţele contabile ale societăţii, 17 facturi fiscale care atestă în mod nereal cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţie de materiale de construcţii sau servicii de la trei societăţi comerciale bihorene cu comportament tip "fantomă", reprezentate de cele 8 persoane cercetate în aceeaşi cauză", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, subcomisarul Alina Dinu.

Tranzacţiile au fost făcute cu scopul de a sustrage firma din Chişlaz de la plata obligaţiilor datorate statului, prejudiciul creat prin deducerea ilegală a TVA şi, implicit, prin diminuarea impozitului pe profit, ridicându-se la 928.887 lei. Pentru recuperarea acestuia, bunurile firmei au fost puse sub sechestru.

Poliţiştii SICE au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză, a mai precizat Dinu.