Pe 15 octombrie, RER Vest demarează o nouă campanie de distribuire a sacilor galbeni şi albaştri către clienţii din Zona Metropolitană Oradea, destinaţi colectării deşeurilor reciclabile în anul 2024.

Fiecare client al firmei de salubritate va primi câte o rolă de 25 de saci galbeni şi o rolă de 15 saci albaştri. Singurii care nu vor primi noile role sunt bihorenii care au datorii mai mari de trei luni la plata facturilor. Ei vor intra în posesia sacilor abia după achitarea restanţelor. 

De asemenea, odată cu sacii, cetăţenii vor primi şi calendarul pentru colectarea deşeurilor din anul 2024.

"Le reamintim bihorenilor care locuiesc în Zona Metropolitană Oradea că sacii galbeni sunt destinaţi plasticului şi metalului (PET-uri, cutii de conserve, doze de aluminiu, folii de plastic, ambalaje din polietilenă etc, care se depozitează golite şi strivite) şi sacii albaştri sunt folosiţi pentru colectarea deşeurilor din hârtie şi carton (papetărie, cutii de carton, ambalaje din hârtie şi carton, depozitate pliate şi legate)", a comunicat RER Vest.

În satele deservite de firma de salubritate RER Vest, sticlele şi borcanele se aruncă, fără capace din plastic sau alte deşeuri, în pubelele de culoare verde anume distribuite cetăţenilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!