Nouă elevi bihoreni şi-au ratat şansa de a promova Bacalaureatul încă din prima zi a probelor scrise. Luni, la examenul la limba română, cei nouă au fost eliminaţi pe motiv că au încercat să copieze de pe fiţuici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Bihor, trei dintre elevi susţineau examenul la Colegiul Octavian Goga din Marghita, trei la cel din Bratca, unul la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, un altul la Ioan Ciordaş Beiuş şi al nouălea la Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş. Tinerii nu vor mai putea să se înscrie la Bacalaureat timp de două sesiuni, astfel că cel mai devreme vor mai ajunge în sălile de examen în toamna anului 2017.

Pe de altă parte, la examenul de luni, alţi 104 elevi au absentat.

Alţii, în schimb, au susţinut proba chiar fiind cu o stare de sănătate precară. Cinci elevi au dat primul examen în săli amenajate în condiţii speciale, doi dintre ei fiindcă au varicelă, iar trei pentru că au probleme de mobilitate.

Marţi, absolvenţii de liceu susţin examenul la limba maternă, miercuri proba obligatorie a profilului, iar vineri pe cea la alegere. Notele vor fi afişate pe 12 iulie.