Producătorul spaniol de cosmetice Anesi a lansat pe piaţă o cremă anti-îmbătrânire revoluţionară ce conţine praf de meteorit, scrie Daily Mail.

Astfel, dacă până acum cele mai inedite ingrediente ale cremelor care promit tinereţe îndelungată erau laptele matern, veninul de şarpe sau excremente de râme, iată că "Celestial Secret" încearcă să depăşească limitele resurselor terestre.

Produsul combină pudra de meteorit cu o serie de extracte de pietre semi-preţioase, precum olivina, smithsonit sau hematit, precum şi cu extractul din muguri de fag.

Toate acestea joacă un rol important în menţinerea elasticităţii şi tinereţii pielii, a precizat Tracey Smith, directorul companiei Essential Beauty Supplies, care importă produsul în Marea Britanie.

Totodată, fiecare particulă de meteorit, veche de peste 4,5 miliarde de ani, are un conţinut bogat de calciu, fier, magneziu şi alte minerale, se mai laudă producătorii.

Potrivit sursei citate, bucăţile de meteorit utilizate la producerea cremei anti-îmbătrânire sunt aduse deşertul Sahara în Spania, unde sunt măcinate şi procesate.

"Extractul de meteorit este foarte hidratant şi are efecte anti-îmbătrânire, demonstrate prin teste independente realizate de companii care studiază din punct de vedere ştiinţific ingredientele active", a adăugat Tracey Smith.

Potrivit sursei citate, un flacon de "Celestial Secret" are 50 de ml şi costă 240 de lire sterline, adică aproximativ 300 de euro. Acesta vine însoţit de un un tratament spa, cu aceleaşi ingrediente.

Sursa: Gandul.info