În vreme ce PNL Bihor a solicitat anularea alegerii noului preşedinte al Consiliului Judeţean, de majoritatea PSD-UDMR-ALDE prin încălcarea secretului votului, tabăra adversă acuză obstrucţionarea votului de către aleşii judeţeni liberali şi ameninţă cu plângeri penale împotriva acestora. Declaraţiile au fost făcute de liderii alianţei, marţi, după scandalul iscat la constituirea Consiliului Judeţean.

Odată ales în funcţia de preşedinte, UDMR-istul Pasztor Sandor a confirmat legitimitatea votării sale: "Majoritatea consilierilor, care înseamnă 18, au votat pentru persoana mea în funcţia de preşedinte. Cred că maniera în care s-a votat a fost conform regulamentului", a declarat el.

La întrebările jurnaliştilor, Pasztor a spus că primul său plan este de a "umple din nou sala" Consiliului Judeţean, cu cei 17 aleşi liberali lipsă, şi şi-a exprimat convingerea că instituţia va funcţiona "chiar mai bine" cu noua majoritate, decât cea din precedenta legislatură.

Deşi a caracterizat contestările vehemente ale liberalilor drept un gest "nu prea elegant", Pasztor a spus că el personal nu va depune plângere împotriva lor, pentru obstrucţionarea votării, dar subiectul a fost adus în discuţie de reprezentanţii celorlalte două formaţiuni ale noii majorităţi.

"La Consiliul Judeţean buletinele de vot s-au dat întotdeauna la masă, fiindcă sunt 35 de consilieri şi e foarte greu să asiguri deplasarea fiecărui consilier la masa prezidiului. Liberalii au făcut tot acest circ, care nu este demn de anul 2016. Îmbulzeala s-a creat de către cei din PNL şi de către o parte a presei aservită PNL care au încercat chiar să obstrucţioneze dreptul la vot. Aşa s-a discutat, că se vor depune plângeri penale", a declarat liderul PSD Bihor, Ioan Mang, proaspăt ales vicepreşedinte al CJ.

Legat de acuzele liberalilor, Mang a afirmat că "mie nu mi-a arătat nimeni votul" şi şi-a exprimat convingerea că noul Consiliu "va funcţiona foarte bine" în noua majoritate. "Sunt convins că (liberalii - n.r.) îşi vor reveni după supărarea asta şi nimeni nu se va opune dezvoltării judeţului Bihor", a mai spus şeful PSD.

"Am observat două chestiuni cu care nu pot să fiu de acord, atât vătămare corporală la adresa membrilor comisiei de supraveghere, cât şi obstrucţionarea procesului de vot, chestiuni nedemne de nişte aleşi locali", a declarat Dorin Corcheş, unul din cei doi membri ALDE ai Consiliului Judeţean. "Păcat că nu se ştie a se pierde elegant", a completat colegul său de partid, noul vicepreşedinte CJ Traian Bodea, care a condamnat faptul că PNL nu respectă noua majoritate constituită democratic.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: PNL cere prefectului să nu "recunoască" alegerea trioului Pasztor-Mang-Bodea în fruntea CJ, din cauza încălcării secretului votului