Poliţia de Frontieră a informat că nouă cetăţeni din Irak şi Maroc au încercat, duminică, să iasă ilegal din ţară călăuziţi de un cetăţean bulgar, care a dat bir cu fugiţii la vederea poliţiştilor.

Cum s-a întâmplat totul: În timpul unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră ai Sectorului Borş au observat un microbuz care s-a dus până în apropierea frontierei cu Ungaria, din el coborând mai multe persoane.

"La vederea echipajului poliţiei de frontieră, şoferul a abandonat persoanele şi a demarat în viteză, fiind ulterior oprit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Salonta", a precizat subcomisarul de poliţie Loredana Chifor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Migranţii au fost duși apoi la audieri, stabilindu-se că opt dintre aceştia provin din Irak şi unul din Maroc. Este vorba de cinci femei şi patru bărbaţi, din care trei minori, cu vârste între 13 şi 14 ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în România.

Şoferul microbuzului a fost identificat ca fiind cetăţeanul bulgar A.D., în vârstă de 36 ani. Acesta a declarat că a preluat persoanele din Timişoara şi le-a transportat până în apropierea graniţei, cu scopul de a le facilita trecerea frontierei în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat celor 9 migranţi, iar şoferului bulgar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.